2011-01-20 23:15:23• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Háborognak a háziorvosok

Módosul az egészségügyi ellátást szabályozó keretszerződés, amely egy év helyett kétéves lesz, ugyanakkor változnak a finanszírozás összetételének arányai is. Leginkább az utóbbi váltotta ki a családorvosok elégedetlenségét Románia-szerte, amely alól Szatmár megye sem kivétel. Ebben a formájában sokan nem hajlandók aláírni az új keretszerződést - mondta el a Szatmári Háziorvosok Szövetségének elnöke, dr. Calin Bumbulut a szervezet idei első találkozóján.

Katasztrofális helyzet a kórházakban

Hiányoznak az életmenő orvosi műszerek, túl sok a beteg és kevés a hely, koszos edényekből kapnak enni a páciensek, de a mellékhelyiségek sem higiénikusak - csak néhány probléma azok közül, amelyekkel a szatmári egészségügy küszködik.

Kanyarójárvány kialakulóban

Kanyarójárvány van kialakulóban Szatmár megyében is, a környező térségekben pedig napról napra emelkedik a megbetegedések száma - tudtuk meg dr. Lidia Tamastól, a megyei közegészségügyi hatóság járványügyi szakértőjétől.

Óvodások a mesék földjén

Tegnap 9 óra 30 perckor gyerkőcök sokasága lepte el a Szatmár Megyei Könyvtár gyerekrészlegének olvasótermét. A kicsik Szatmárnémeti öt különböző óvodájából érkeztek óvónőikkel a könyvtárba, hogy meséket hallgathassanak és közelebbről is megismerkedhessenek a könyvek világával.

Eminescura emlékeztek a magyar diákok

Tegnap két órától a szatmárnémeti Református Gimnáziumban Mihai Eminescu-vetélkedőt rendeztek: a délután folyamán három kategóriában is összemérhette rátermettségét a szervező iskola, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium több mint ötven diákja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: